Vincent Ketelaars

Even voorstellen: Vincent Ketelaars (1975)

 

Na zijn studie in Nijmegen begin jaren ’00 ging Vincent op zoek naar een woning. Niet zomaar een woning, maar een bijzondere woning. Een woning die anders was dan de rest. Een bevriende makelaar wees hem op een project in Druten waar in een groot bouwplan ook een aantal afwijkende woningen werden gerealiseerd. Hij was verkocht. Sindsdien woont hij met veel plezier in Druten. In het dagelijks leven is Vincent partner bij adviesbureau ERAC in ‘s-Hertogenbosch en nu wil hij zich ook graag inzetten voor de VVD Druten.

 

Waarom moet er een VVD in Druten komen?

Vanuit mijn werk merk ik vaak dat het bestuur dat het dichtste bij de mensen staat, vaak ook het minst professionele bestuur is. Dat vind ik vreemd en heel kwetsbaar en daar moet verandering in komen. De VVD Druten is een lokale partij en maakt zich sterk voor de belangen van alle mensen in Druten. Maar daarnaast is de VVD ook een partij met een groot landelijk en regionaal netwerk. De VVD zoekt vanuit Druten actief naar verbindingen die de Drutenaren verder helpt. Door meer professionaliteit en een groter netwerk krijgen we meer voor elkaar.

 

Je bent al heeeeeeel lang lid van de VVD. Waarom?

Mijn mensbeeld is liberaal. De overheid moet ervoor zorgen dat de basis op orde is. Iedereen heeft recht op een gelijke kans. Hoe je deze kans aanpakt en of je ‘m verzilvert, is aan jezelf. Gelijkwaardigheid vind ik een belangrijk liberaal grondbeginsel. Gelijkwaardigheid betekent voor mij dat iedereen gelijk behandeld moet worden, niet dat de uitkomst of het resultaat gelijk moet zijn.

 

Je hebt iets met auto’s. Vertel! 

Als klein jongetje mocht ik met mijn vader mee een nieuwe auto kopen. De auto als machine vind ik fascinerend. Er zit zoveel techniek in een auto. Ik kan genieten van de complexiteit van iets dat functioneel moet zijn, er mooi uit moet zien en de meest geavanceerde gadgets moet hebben. Tegenwoordig is mijn fascinatie breder, op mobiliteit in z’n geheel. Elektrische aandrijving, autonoom vervoer, kip-ei van vraag of aanbod in zonne-energie of waterstof. Mooie ontwikkelingen waarin telkens techniek en mens bij elkaar moeten komen. Mijn blik daarop is meteen mijn motto in alles: Jezelf altijd afvragen waarom dingen zijn zoals ze zijn! Nooit iets voor waar aannemen of vanzelfsprekend gaan vinden. Dat is een dooddoener voor creativiteit en innovatie. Door mensen uit te dagen en te stimuleren haal je het beste in mensen naar boven. 

 

Friet of patat?

#teamfriet