Frederik Peters

Frederik Peters is sinds 2015 namens de VVD lid van de Provinciale Staten in Gelderland. Hij is woonachtig in Lent en vertegenwoordigd de regio Rijk van Nijmegen waar Druten onderdeel vanuit maakt. 

Waar ben je opgegroeid?

Als geboren Nijmegenaar heb ik de eerste jaren van mijn jeugd in het Maas en Waalse Wijchen doorgebracht. De fietstochtjes met mijn ouders leerden mij de pittoreske kerkdorpen, met molens en kastelen, en het mooie, rustige platteland kennen. Na een verhuizing rond mijn 11e jaar naar Nijmegen heb ik vervolgens ook mijn studietijd doorgebracht in de oudste stad van het land. Samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik nu alweer enkele jaren in Lent. 

Waarom Statenlid voor de VVD?

In Gelderland leven we met ongeveer 2.5 miljoen mensen in een geweldig en heel diverse provincie. Dat vraagt om een Provinciaal bestuur dat in staat is uiteenlopende mensen en belangen te verbinden en dat op belangrijke onderwerpen de regie durft te pakken. 

Als liberaal sta ik voor een ambitieuze Provincie die ruimte geeft aan ondernemerschap en innovatie, die pal staat voor de veiligheid van de Gelderse inwoners, en die iedere dag werkt aan de welvaart van morgen.